20 martie, 2015

Cum scapi de celulită?

Cum scapi de celulită?, slabit, celulita, dieta

Mihai are astăzi o nouă postare pentru voi, care sper că vă va fi de ajutor: despre celulită și cum putem scăpa de ea. Vă las mai jos textul integral. Puteți găsi celelalte două postări anterioare aici și aici.
 
Celulita, stratul de grăsime și hormonii sunt strâns legate între ele, dar totul pornește de la mediul hormonal. Se știe că femeile în mod natural au un procent aproape dublu de strat adipos față de bărbați, tocmai pentru că mediul hormonal este dominat de estrogen. Când nivelul de estrogen este dezechilibrat, apar foarte multe probleme, printre care și scăparea de sub control a celulitei.  
Problemele cu celulita nu se vor rezolva niciodată folosind diverse tehnici și procedee directe de eliminare intens utilizate în saloanele de frumusețe, atâta timp cât nu este adresată cauza. Dezechilibrul hormonal este principala cauza a celulitei. Sunt foarte multe motive care determină acest dezechilibru, cele mai importante fiind: alimentația, stresul, poluarea și chimicalele. 
Dieta bazată pe alimente procesate, zaharuri simple, grăsimi polinesaturate trans hidrogenate este factorul principal al apariției și dezvoltării celulitei. Acest tip de dietă este responsabilă pentru majoritatea problemelor de sănătate din ziua de azi: obezitate, diabet, boli de inimă, boli de piele, boli psihice, cancere. Schimbând dieta, pe lângă faptul că vom scăpa de celulită, vom reuși să diminuăm foarte mult riscul de apariție a bolilor grave. 
Colesterolul de care fuge toată lumea este foarte important în sintetizarea și echilibrarea hormonilor din corp, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Dieta bazată pe zahăr și chimicale este responsabilă de creșterea colesterolului rău și scăderea colesterolului bun, acest lucru determinând un total dezechilibru hormonal. Reglând colesterolul, ai șanse mari să echilibrezi și mediul hormonal. Acest lucru nu se poate face prin administrarea de medicamente, pentru că astfel vei reduce colesterolul în mod artificial cu efecte dezastruoase asupra hormonilor. 
Colesterolul se reglează doar din alimentație și doar printr-o dietă bazată pe grăsimi sănătoase, adică grăsimi saturate animale bogate în colesterol, vegetale - uleiul de cocos are 92% grăsimi saturate, cât și grăsimi mononesaturate (ulei de măsline, avocado), polinesaturate (ulei de pește bogat în Omega 3). Organismul uman conține 97% din grăsimi sub formă saturată și mononesaturată și doar 3% polinesaturată, din care jumătate o reprezintă acizii grași Omega-3. Alături de grăsimi, avem nevoie de proteine și carbohidrați complecși din surse naturale, pentru o dietă echilibrată. 
Alimentația bazată pe grăsimi te va ajuta să-ți îmbunătățești foarte mult mediul hormonal și implicit libidoul, starea psihică, nivelul energetic, vei arde grăsimi într-un ritm accelerat și de asemenea vei scăpa de celulită. 
Cum scapi de celulită?

Alături de lipsa de odihnă, stresul favorizează secreția de cortizol, hormon catabolic al glandelor suprarenale. Acesta determină printre altele creșterea secreției de estrogen. Poluarea și chimicalele în general sunt o altă cauza care favorizează dezechilibrul hormonal prin creșterea estrogenului. Obezitatea și celulele grase determină, de asemenea, secreție estrogenică abundentă. Prin urmare, totul se învârte în jurul estrogenului, de aceea trebuie adresată problema din mai multe unghiuri, dar de departe cel mai important factor determinant este alimentația. 
Pentru a scăpa de celulită, trebuie apoi să îmbunătățim și canalele de eliminare. Mai întâi, avem nevoie de un boost în ceea ce privește circulația și sistemul limfatic, sportul fiind cel mai bun ajutor în acest sens. Un program de 30 de minute de fitness funcțional pe intervale de intensitate ridicată, cu greutatea corpului, realizat acasă, de 2-3 ori pe săptămână ar fi suficient. Apoi, avem nevoie de hidratare intensivă pentru eliminarea toxinelor atât prin transpirație, în urma efortului fizic, cât și prin urină. Ficatul și rinichii vor avea mult de furcă în acest proces practic de detoxifiere a organismului, de aceea trebuie să ne odihnim foarte bine, să ne debarasăm de stres și să renunțăm la vicii, în special la alcool și tutun. 
Nu uitați că pe Mihai îl puteți găsi pe site-ul lui www.antrenorfitnessladomiciliu.ro, precum și pe pagina de Facebook. Următoarea postare va fi despre miturile legate de antrenamentele de fitness pentru slăbire.