10 mai, 2013

Jurnal de dietă #3



Astăzi o să vă povestesc puțin despre alimentație, cu exemple concrete. Vă spuneam în postările anterioare, că nu am o dietă foarte restrictivă. În general, încerc să mănânc cât mai light, dar uneori îmi fac și poftele. Că tot v-am arătat de-a lungul timpului postări cu ce mi-am mai cumpărat în materie de cosmetice și haine, astăzi o să vă arăt ce mi-am cumpărat in materie de...mâncare. 

S-a deschis un Kaufland la mine în cartier și tare sunt bucuroasă pentru că au prețuri ok și o groază de produse faine. Cred că e hipermarket-ul meu preferat. Mai jos o să vă arăt ce mi-am cumpărat la o vizită în Kaufland, să-mi ajungă cam pentru o săptămână. În timpul săptămânii, nu mănânc acasă, decât eventual seara un iaurt. Avem la birou bucătăreasă care ne gătește 3 feluri pe zi plus desert, iar al treilea fel este salată în 99% din zile.  Așa că de cele mai multe ori mănânc de la ea. 

Dar ținând cont c-am avut șase zile de vacanță cu ocazia zile de 1 mai și a paștelui ortodox, m-am văzut nevoită să apelez la prietenul Kaufland. Și iată ce-am cumpărat! Pozele sunt făcute cu telefonul, așa că scuzați calitatea. 

Pentru că mama a fost o drăguță și mi-a făcut cadou de ziua mea o tigaie Dry Cooker (da, știu, ciudat cadou!), am cumpărat niște file de pangasius degresat și congelat, care se gătește minunat în această tigaie.
De curând, am descoperit iaurtul grecesc cu grăsime 2% de la Olympus. Toată viața mea am urât iaurtul! Dar doamnelor, ăsta este absolut delicios, atât simplu, cât și amestecat cu fructe proaspete. Am devenit dependentă de el! Este genial seara când parcă ți-e un pic foame, dar nu prea ai vrea să rupi stilul la mâncare. Este extraordinar de sățios! Ideea cu iaurtul grecesc mi-a venit de pe câteva bloguri care-l recomandă în perioadele de dietă.
Câteva condimente: curry și busuioc. Nu contează brandul, cam toate sunt la fel. Dar fac diferența în cazul unor mâncăruri. 
Orez integral - știm cu toții că in diete/cure de slăbire, este recomandat acest tip de orez. A fost prima dată în viața mea când am mâncat orez integral. L-am amestecat cu pește și mult curry și am mâncat de-am spart! Delicios! 
Ciuperci pleurotus - iubesc ciupercile și le integrez într-o grămadă de feluri de mâncare: orez, omletă, salate. 
Vă ziceam la un moment dat că am renunțat la pâinea albă și că doar în week-end mai mănânc o chiflă-două. Am luat însă decizia să renunț de tot la ea. Așa că am înlocuit-o cu pâine integrală. Nu este cea mai bună chestie din lume, dar o dată-de două ori pe săptămână, merge. 
Conserve cu ton în suc propriu pentru salate - aici mi-am cam luat țeapă. Nu mi-a plăcut deloc tonul ăsta! Atât de mărunt, de parcă ar fi fost dar prin mașina de tocat carne. Data viitoare, o să mă reorientez către altă marcă. Dacă aveți vreo sugestie, do tell!
Kiwi - dacă nu sunt fructele mele preferate, cu siguranță se află în top 3! Simple sau cu iaurt, sunt absolut delicioase!
Rucola și spanac - am descoperit de curând rucola. Da, știu, sunt în urmă rău. Dar cum nu prea eram fană salate înainte, nu m-a tentat niciodată nici măcar să gust. Acum sunt innebunită după ea! Alături de iaurtul grecesc de la Olympus, rucola este cea mai mare descoperire pe care am făcut-o de când mi-am schimbat stilul de viață. În afară de gustul demențial, este și foarte sățioasă. De multe ori, o amestec cu câteva frunze de spanac. Nu mă omor după spanacul crud, dar este foarte sănătos și amestecat cu rucola, nici nu i se simte gustul. 
Roșii cherry - oribile astea pe care le-am luat eu. Absolut niciun gust! Mi-a zis tata să nu mai cumpăr niciodată fructe și legume importate din Turcia și să mă orientez spre alte țări. Așa o să fac data viitoare. 
Avocado - înainte le mâncam doar făcute guacamole, dar acum le tai pur și simplu și le arunc în salată. Avocado conține grăsimi sănătoase, fibre și multe vitamine. Acest fruct are o mulțime de beneficii asupra sănătății și nu va mai lipsi de la mine din casă! 
Lămâi pentru salate. 
Și tot de la Olympus, am luat și niște telemea de capră. Foarte bună la gust, nesărată și cu puțină grăsime (nu mai știu exact cât anume).
Și mai aveam prin casă niște somon afumat (morrrrrrrrrrr după el!) și ouă, am mai mers la piață de-am mai cumpărat verdețuri și o săptămână de zile n-am avut niciun stres! Vă mărturisesc că mi-a fost extraordinar de teamă de perioada asta cât am stat acasă. 

Mi-a fost teamă că o să bag în mine ca sparta și c-o să mă las de sport. În zilele în care stau acasă, mi-e cel mai greu să mă țin de treabă. Am tot felul de pofte care-mi apasă parcă sufletul și creierul :)) Am trecut cu bine de acest hop și-am ajuns la 55 de kilograme. Mai am o zi și termin și 30 day shred, așa că sunt mai mult decât mulțumită. 

Așa mult imi doresc, dar mult mult mult de tot, să vă fac să vedeți, să vă conving să vă apucați de sport! M-am transformat în avocata acestui program. Deja cred că prietenii nu mă mai suportă de cât pot să vorbesc despre el. O să-i fac review săptămâna viitoare. 

Vreau să vă las și un link unde să intrați să citiți câteva lucruri legate de alimentație: http://funeralformyfat.tumblr.com/EatingClean

Și pe final, vă las și câteva poze care pe mine m-au inspirat în această săptămână. De asemenea, nu uitați că pe pagina de Facebook a blogului am făcut un album dedicat acestui gen de poze. Poate vi se par banale sau prostii, dar pe mine mă motivează extraordinar! Sper că și pe voi!
 
 
În speranța că nu v-am plictisit cu această postare despre mâncare, vă doresc un week-end fabulos și sănătos!