13 aprilie, 2015

Rutina zilnică de îngrijire a tenului primăvară/vară SEARA

Rutina zilnică de îngrijire a tenului primăvară/vară SEARA, cosmetice 
În urmă cu vreo săptămână, v-am arătat rutina mea zilnică de îngrijire a tenului dimineața, rămânând să v-o arăt și pe cea de seară.
Rutina de seară e ceva mai complicată decât cea de dimineață, întrucât implică și demachiere și câteva tratamente pe care le folosesc în paralel. 
În zilele lucrătoare, mă machiez în fiecare zi. De câțiva ani de zile, m-am obișnuit să nu merg la birou fără să mă machiez. Chiar dacă aplic doar fond de ten și rimel, nu pot ieși din casă dacă nu sunt cât de cât aranjată. 

Așadar, primul lucru pe care-l fac seara când ajung acasă este să mă demachiez și încep cu ochii. Aici nu am schimbat nimic, ci am aceeași rutină de câțiva ani de zile, indiferent de anotimp. Folosesc gelul demachiant Chamomile & Green Tea Eye Makeup Remover de la Earth Science, în combinație cu o loțiune micelară. Cea pe care o folosesc în prezent este cea de la Garnier, care este preferata mea. 

Probabil vă întrebați de ce folosesc două produse la demachierea ochilor. Motivul este unul simplu și l-am mai spus pe blog: mi se pare că este cea mai blândă și eficientă metodă. Datorită faptului că gelul este alunecos, atunci când îmi masez ochii cu el, nu trag și nu agresez deloc pielea. Cu loțiunea micelară șterg apoi tot machiajul care s-a dizolvat cu ajutorul gelului. 
Earth Science Chamomile & Green Tea Eye Makeup Remover/lotiune micelara Garnier, ingrijire, cosmetice, demachiere, ten, piele
După ce mi-am demachiat ochii, îmi demachiez și restul feței și pentru asta folosesc un ulei demachiant. Până acum l-am folosit pe cel de la Balea, despre care-am scris aici și care-mi place tare mult. Momentan am început să folosesc Beautifying Cleansing Micellar Oil de la Vichy, de care sunt foarte mulțumită și de care o să vă povestesc într-o postare separată. 
ulei demachiant Balea, Vichy Beautifying Cleansing Micellar Oil, demachiant, demachiere, ten, piele, cosmetice, ingrijire
Și pentru că demachierea nu este îndeajuns, întotdeauna îmi curăț tenul, chiar și în zilele în care nu m-am machiat deloc (în weekend). Folosesc același gel de curățare ca și dimineața, de la Gerovital, despre care am scris aici. Apoi aplic loțiunea tonică de la Derma E. 
Derma E Soothing Toner/Gel spumant purifiant Gerovital, lotiune tonica, curatare, cosmetice, ten, piele, ingrijire
În ceea ce privește hidratarea tenului, folosesc trei produse. Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator de la Paula's Choice este crema hidratantă pe care-o folosesc în fiecare seară, fără excepție. În funcție de cum îmi simt tenul, dacă este deshidratat sau nu, aplic și crema de ochi Revitalift Laser Renew de la L'Oreal și uleiul Rosehip BioRegenerate Oil de la Pai. Aceste două produse nu le folosesc în fiecare seară, ci în special în serile când folosesc unul dintre tratamentele pe care le veți vedea mai jos. 
Paulas Choice Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator. Pai Rosehip Oil, LOreal Revitalift, crema hidratanta, crema de fata, crema de ochi, ulei de fata, cosmetice, ingrijire, ten, piele
Și în final, am ajuns la cele trei tratamente pe care le folosesc în prezent și de care sunt foarte mulțumită. Cred că dacă ai un ten cu probleme sau dacă ai ajuns la o anumită vârstă, este imperativă folosirea a cel puțin un tratament. Nu folosesc niciodată două produse tratament în aceeași zi! 

Folosesc exfolianți chimici de ani de zile și cred că sunt cele mai importante produse cosmetice tratament din rutina zilnică de îngrijire a tenului. De când îi folosesc, tenul meu s-a schimbat complet, în bine. Aici puteți citi mai multe despre exfolianții chimici. Cel pe care-l folosesc în prezent este cu acid glicolic, acid care mie-mi priește cel mai bine: AHA Souffle 12% Glycolic de la Neoteric Cosmetics. Pentru că are o concentrație destul de mare de acid glicolic, nu-l folosesc decât de maxim două ori pe săptămână.
Un alt tratament pe care-l folosesc este Resist Vitamin C Spot Treatment de la Paula's Choice. Folosesc acest produs pentru tratarea petelor pigmentare (solare), aplicat doar pe zonele cu probleme, o seară da, una nu. De când îl folosesc, am observat că petele s-au mai deschis la culoare și trag speranța că vor dispărea de tot, la un moment dat. 
Al treilea tratament pe care-l folosesc este tot de la Paula's Choice - Clinical 1% Retinol Treatment. Acesta este cu adevărat un produs minune! De când îl folosesc, am observat o îmbunătățire majoră a tenului: nu mi-a mai apărut nici măcar un coș, mi s-au micșorat porii și nu mai am puncte negre aproape deloc. Aștept să-și facă treaba și în ceea ce privește cele două riduri pe care le am între sprâncene, dar probabil că va mai dura. Tratamentul cu retinol îl folosesc o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, în funcție de cât de tare îmi usucă tenul. Voi face o postare separată despre acest produs. 
Neoteric Cosmetics Aha Souffle/Paulas Choice Vitamin C Spot Treatment, Paulas Choice Clinical 1% Retinol Treatment, pete pigmentare, tratament cosuri, puncte negre, cosmetice, ten, ingrijire, exfoliant chimic
Sper să vă fie de folos această postare și să fi aflat despre câteva produse interesante pe care să le aveți în vedere pe viitor. Eu sunt mai mult decât mulțumită de rutina mea de îngrijire a tenului din acest moment și nu simt că-mi lipsește nimic. Duc dorul exfolianților mecanici, pe care i-am folosit ani de zile, dar îi evit la maxim pentru că nu sunt o alegere fericită pentru ten, mai ales pentru un ten sensibil. 

Dacă la capitolul hidratare/tratamente voi rămâne la această rutină în perioada ce urmează, în ceea ce privește curățarea, demachierea și protecția solară, îmi place să experimentez. E mult mai greu să găseși o cremă hidratantă și un tratament foarte bun, decât un gel de curățare, spre exemplu. Așa că veți vedea și alte review-uri la produse cosmetice :)