19 ianuarie, 2015

The skincare tag

The skincare tag 
Ah, de când n-am mai făcut o leapșă și ce dor îmi era! Mai ales o leapșă atât de interesantă ca asta, despre îngrijirea tenului.
Mulțumesc, Jully, că te-ai gândit la je! Să purcedem!

1. Descrie rutina ta de îngrijire a tenului în cinci cuvinte.
Curățare/demachiere, exfoliere, hidratare, FPS.
2. Care este tipul tău de ten.
Nu pot spune că tenul meu este de un anumit tip. Acesta diferă de la sezon la sezon, diferă în funcție de produsele pe care le folosesc, diferă în funcție de schimbările hormonale. Momentan, este mixt: zona T ușor grasă și restul normal. 
3. Cel mai bun inamic împotriva coșurilor.
Destul de recent, am descoperit că Sudocrem este un produs senzațional împotriva coșurilor. Calmează orice coș oricât de încăpățânat ar fi el!
4. Care este produsul tău preferat pentru îngrijirea tenului?
Dacă e să mă gândesc la un produs de bază, nu cred c-aș putea renunța vreodată la gelul de curățare. Orice altceva mi se pare de prisos, dacă tenul nu este curățat cum trebuie. Dacă e să mă gândesc totuși la un produs pe care-l iubesc cu adevărat acesta cred că este exfoliantul chimic cu acid glicolic de la Neoteric Cosmetics. De fapt, orice exfoliant cu acid glicolic. A făcut minuni pentru tenul meu și nu voi renunța nicicând la el.
5. Șervețele demachiante: da sau nu?
Sub nicio formă! Singurul mod în care folosesc șervețelele demachiante este atunci când fac poze pentru blog la diverse rujuri, farduri etc., ca să mi le șterg de pe mâini. În rest, sunt total împotriva acestui mod de demachiere. 
6. Toner: da sau nu?
Da! Folosesc loțiune tonică de ceva vreme, iar cele cu acid glicolic sunt preferatele mele. Nu sar niciodată peste acest pas. Chiar dacă mi-e lene să aplic tratamente și creme, după ce mă demachiez, întotdeauna folosesc o loțiune tonică.
7. Produse high-end pentru ten sau produse high-end pentru machiaj?
De ce nu ambele, dacă ni le permitem?! Prefer totuși să investesc mai mulți bani în produsele de îngrijire a tenului. La ce bun un fond de ten scump, dacă tenul e varză pe dedesubt?!
8. Care e cel mai ciudat produs pe care l-ai folosit pentru îngrijirea tenului?
Îmi aduc aminte când eram în școala generală, foloseam o cremă de la farmacie pentru îndepărtarea pistruilor. Nu-mi mai aduc aminte cum se chema, dar știu că puțea de-ți muta nasul. O parte din familie din partea tatălui am moștenit acești pistrui și am o verișoară care era absolut îngrozită de ei și încerca toate tâmpeniile să scape de ei. M-a convins și pe mine, până într-o zi când m-am trezit cu pielea groaznic de uscată de simțeam c-o să-mi crape de durere. Și totuși niciodată nu am fost complexată de pistruii mei...
9. Cele mai bune sfaturi pentru un ten frumos.
Cu toții facem greșeli când vine vorba de îngrijirea tenului. Sunt atât de multe surse de informare, că uneori nu mai știi pe cine să crezi și ce să crezi. Important este să ne alegem cu grijă aceste surse și să ne ascultăm tenul. Aici am scris o postare despre câteva greșeli comune în ceea ce privește îngrijirea tenului. 
Încă o dată mulțumesc, Jully! Vreau să dau mai departe această leapșă către Delia, Adina, Camelcutza și Camelia. Sper doar că nu l-ați făcut deja, că eu stau cam prost la capitolul memorie.