23 august, 2014

Review șampon și balsam GARNIER Ultra Doux Honey Tresures


După un an și jumătate de când folosesc același șampon - TreSemme Platinum Strenght (review aici) - mi-am făcut curaj să încerc ceva nou.
Curaj pentru că majoritatea șampoanelor pe care le-am folosit în trecut îmi făceau mătreață.

Am un scalp foarte sensibil și toată viața mea m-am luptat cu mătreața. Îmi aduc aminte că acum vreo zece ani era atât de grav că pur și simplu mi-era rușine să ies din casă. Aveam coji în tot capul și nimic din ce foloseam nu mă ajuta. Acesta a fost și moivul pentru care atunci când am început să folosesc șamponul de la TreSemme și-am văzut că nu-mi provoacă mătreață, nu am vrut să mă mai despart de el. 
De-a lungul acestui an și jumătate, am primit foarte multe șampoane la testare, dar vă spun cu mâna pe inimă că mi-a fost teamă ca măcar să le dau o singură șansă vreunuia dintre ele, gândindu-mă cu groază că mă voi confrunta din nou cu mătreață.
Dar vine un moment în viața tuturor, când trebuie să luăm taurul de coarne și să tăiem copacul! Asta am făcut și eu recent. Și nu pentru că nu mi-ar mai fi plăcut șamponul de la TreSemme, ci pentru că pur și simplu îmi doream cu ardoare să încerc ceva nou, accesibil. Am răscolit prin dulapul în care-mi țin produsele pe care le primesc pentru testare și mi-au picat ochii pe șamponul și balsamul GARNIER Ultra Doux Reconstructing Honey Treasures.
Momentul în care știu că un șampon îmi va face mătreață este imediat după spălare, când simt deja cum mă mănâncă pielea capului prin prosop. După ce-am folosit șamponul GARNIER, stăteam cu prosopul în cap și aveam niște emoții de nu vă puteți imagina. Ba chiar aveam impresia la un moment dat că începe să mă mănânce pielea. Poate vi se pare că dramatizez, dar sunt convinsă că dacă v-ați confruntat cu aceeași problemă ca și mine, știți exact despre ce vorbesc! Și minunea s-a produs! Mi-am dat jos prosopul, părul s-a uscat și nu aveam nici măcar un firicel de mătreață! Nici a doua zi, nici a treia...nimic!
Este într-adevăr un șampon foarte delicat, dar care în același timp curăță și foarte bine. Folosesc mult șampoanele uscate (aș putea chiar spune că abuzez uneori), spumă de păr, uleiuri, serumuri leave-in etc și părul devine destul de îmbăcsit după câteva zile. Cu toate acestea, șamponul de la GARNIER a curățat totul foarte bine și mi-a lăsat părul perfect curat. 
Balsamul nu am apucat să-l folosesc decât de două ori, pentru că folosesc și altele prin rotație, apelând uneori și la tratamente mai puternice. Dar impresia pe care mi-a lăsat-o a fost una foarte bună: mi-a lăsat părul moale, ușor de pieptănat și l-am simțit îndeajuns de hidratat. 
Nici nu-mi vine să cred c-am făcut această descoperire, pentru că efectiv uitasem cum e să folosesc alte șampoane în afară de cel de la TreSemme, cu excepția dăților când mă spălam pe cap la salon. Sunt fericită pentru că se găsesc aproape la orice supermarket (spre deosebire de cel menționat mai sus) și sunt și ieftine. Voi continua să le folosesc, sperând din suflet să nu am vreo surpriză neplăcută după ceva vreme. Mi s-a mai întâmplat anii trecuți să-mi placă foarte mult un șampon, să-l folosesc un timp și după o perioadă...surpriză! Mătreață! Dacă voi întâmpina o astfel de problemă și cu acesta, fiți sigure că voi menționa asta pe blog. Sper totuși să nu fie cazul.