18 iulie, 2014

Două vorbe despre îngrijirea tenului



Mi s-a întâmplat de multe ori să fiu întrebată care este ordinea în care-mi aplic produsele de îngrijire a tenului, ținând cont că folosesc atât de multe după părerea unora. Discut destul de des cu unele dintre colegele mele despre chestiuni de beauty așa că, la fel ca și în cazul postării despre exfolianții chimici, m-am inspirat din aceste discuții pentru postarea de azi. 
Nu o să neg spunând că acum vreo câțiva ani probabil mi s-a fi părut și mie că folosesc extraordinar de multe produse în fiecare zi. Pe vremea aia, tot ceea ce foloseam era un lapte demachiant, uneori loțiune tonică, o cremă de ochi și una de față, aceeași atât pentru noapte, cât și pentru zi. 
Nu pot spune că eram nemulțumită de felul cum se comporta tenul meu la această rutină destul de minimalistă - sau cel puțin așa o consider acum -, însă mereu am considerat că e loc de mai bine. Mai ales că, da, din păcate, timpul nu stă în loc pentru nimeni. 
Cea care m-a încurajat mereu să adopt o atitudine cât se poate de serioasă legat de îngrijirea tenului a fost mama. Încă din liceu, mereu insista să nu sar sub nicio formă peste demachiere. Ea nu o făcea niciodată! Am început destul de târziu să mă machiez - nu aveam voie să mergem machiate la școală și nici măcar date cu ojă -, dar cu toate astea, mă demachiam aproape în fiecare seară. Mama chiar avea un fix și mereu îmi zicea "să te văd acum că te demachiezi și te îmbraci în pijamale!" Că și problema cu pijamalele era foarte controversată între mine și ea (nici acum nu dorm în pijamale). Cred sincer că acest sfat mi-a prins foarte bine, pentru că de-a lungul timpului mi-a intrat în reflex și de foarte puține ori mi s-a întâmplat să mă culc machiată. Spre exemplu, ultima dată cred c-am făcut-o acum fix un an, când am fost în Anglia în vacanță și-am cam exagerat cu băutura la un moment dat. 
Produsele pe care le folosesc zilnic sunt următoarele: dimineața - gel de curățare, loțiune tonică, cremă de ochi, cremă de față și cremă cu factor de protecție solară; seara - demachiant și loțiune micelară pentru ochi, iar pentru față balsam/unt/ulei de demachiat, gel de curățare, loțiune tonică, produsul de exfoliere chimică, crema de ochi, serumul și ulei și/sau cremă hidratantă. Ordinea în care le aplic este foarte simplă. Regula, care nu a fost inventată de mine, este că se aplică de la cel mai lichid produs, până la cel cu consistența cea mai grea.
Vă rog să aveți în vedere că demachiantul și gelul de curățare sunt două chestiuni total distincte. Primul are rolul de a elimina machiajul. Pasul acesta este necesar cu atât mai mult dacă folosiți machiaje rezistente la apă. În zilele când nu mă machiez, sar peste acest pas. Gelul de curățare este cel care curăță în profunzime, după ce stratul de machiaj a fost eliminat. Dacă nu vreți să dați banii pe ambele produse, puteți folosi totuși doar unul, dar de două ori unul după altul.
Pentru mine, toți acești pași sunt extrem de importanți și mi-a intrat în reflex să-i urmez. Nu-mi ia mult, așa cum ați putea crede. S-a dovedit de-a lungul timpului că această rutină este cea mai eficientă pentru tenul meu și sunt convinsă că timpul va spune și mai departe că este bine ceea ce fac. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să văd femei de aceeași vârstă cu mine sau chiar mai mici și care arătau mai în vârstă. Știu că și genele joacă un rol foarte important, dar sunt mai mult decât convinsă că și noi ne putem ajuta. Și de ce să nu o facem?! 
Am auzit de multe ori replica vai, dar cum poți să dai atâția bani pe produse cosmetice? Răspunsul meu este că dacă pot da 200 de lei sau chiar mai mult pe-o pereche de pantofi pe care-i am pentru doar pentru câțiva ani de zile, de ce să nu investesc în ceva ce-o să am toată viața așa cum este pielea mea?! Nu încercați să ascundeți defectele pielii sub tone de machiaj, ci încercați să le reparați. Vă asigur că și încrederea în sine va crește exponențial. Nu afirm și nici n-o voi face vreodată că am un ten perfect. Este departe de idealul meu! Dar, sunt convinsă că tot ceea ce fac acum pentru el se vede și se va vedea în timp.
Un alt punct pe care mai vreau să-l ating sunt măștile de față. Chiar la postarea anterioară am fost întrebată în comentarii ce fac cu atâtea măști de față. Deși nu demult le consideram un moft și fix ca pe un moft am și început să le folosesc, mi-am dat seama, tot în timp, de impactul major pe care-l are asupra tenului meu o mască de față bună folosită regulat. Sau cel puțin bună pentru mine. Recunosc că acum am o mică obsesie din acest punct de vedere și cred că maxim două măști folosite prin rotație sunt suficiente, dar îmi și place să experimentez. Unul dintre motivele pentru care fac asta este și acest blog și pentru a putea împărtăși din experiența mea. 
Nu știu cât de ajutor vă sunt postările mele, dar știu că-mi doresc enorm ca toate femeile să conștientizeze cât de important este să aibă grijă de ele de timpuriu. Cred că până la urmă ține și de respectul de sine. Mai știu de asemenea că sunt multe cele care nu pun preț pe aspectele astea, dar cred că mai devreme sau mai târziu există riscul să regrete. Am văzut cazuri. Prea multe cazuri...
Nu spun acum să dați fuga să vă cumpărați un sac de produse, dar cred că dacă învățați să vă cunoașteți puțin pielea, veți ști singure cât și ce aveți nevoie și, în momentul când veți vedea că funcționează, vă va ajuta și la bibilică :D 
Mulțumesc dacă ați reușit să citiți tot! :))) Cam asta e pe scurt pentru ceea ce militez eu aici pe blog (vorba cuiva...)