11 decembrie, 2013

Cum mi-am deschis culoarea părului fără să-l deteriorez



În sfârșit, astăzi o să vă povestesc despre cum mi-am deschis culoarea părului fără să mi-l distrug.
Am pornit de la o culoare de șaten (nivelul 3), conform cu ce scria pe cutiile de vopsea din comert pe care le-am folosit ani de zile. Îmi doream foarte mult să scap de negreala din păr, întrucât mi se părea că mă îmbătrânește și-mi înăsprește trăsăturile, plus că am foarte, dar foarte mult păr alb și se vedea imediat ce se ducea puțin culoarea din el. Am avut câteva tentative să mi-l deschid singură, însă nu mi-a ieșit combinația. De asemenea, toate saloanele la care-am mers îmi recomandau decapaj sau decolorare, ceea ce știam din start că-mi va distruge părul meu care are firul extrem de subțire. 

Știind despre intențiile mele, Rozi mi-a recomandat să merg la un salon de la ea din cartier, spunându-mi că cea care îl deține este foarte foarte tare. Așa am cunoscut-o pe Liza de la Hair Wellness and more. După ce-am discutat cu ea spunându-i ceea ce-mi doresc, mi-a spus că șatenul din vospselele din comerț este de fapt negru și că va fi mult de muncă pentru a scăpa de el. Cum decolorarea sau decapajul nu erau o opțiune din cauza firului meu de păr foarte subțire, a urmat o lungă perioadă de timp în care Liza și-a exersat măestria. Aveam să aflu faptul că am un fir de păr subțire este totodată și un avantaj, întrucât acesta cedează mai ușor la procedura respectivă. Nu știu de ce, dar din primele momente, Liza mi-a inspirat foarte multă încredere, așa c-am decis să mă las pe mâna ei. Și a fost o decizie foarte deșteaptă!
Și să vă povestesc exact pașii pe care i-am  urmat. Am început să merg la Liza pe la sfârșitul lunii august. Mi-a spus încă de la început că va fi mult de muncă pentru a scoate negreala din păr. A fost într-adevăr așa cum a spus ea, dar totuși eu una ma așteptam la ceva mult mai rău. La prima ședință, Liza mi-a aplicat la rădăcină un maro închis de nivel 5, iar pe restul părului o vopsea fără culoare. 

Era prima dată în viața mea când auzeam de...vopsea fără culoare! Această vopsea, care în cataloage apare având culoarea albă, are rolul de-a deschide culoarea părului în timp, fără a-i afecta integritatea. Spre exemplu, la fiecare spălare, vedeam cum părul se mai deschide un pic. Foarte puțin, aproape insesizabil, dar era clar că se deschide. Din august, am mai fost de încă trei ori la Liza și de fiecare dată, procedura a fost aceeași. Cu mențiunea că la rădăcină îmi aplica nuanțe de maron din ce în ce mai deschise, pentru a se potrivi cu culoarea lungimii de păr care mi se deschidea din ce în ce mai mult. Având firul de păr subțire, acesta a cedat repede și schimbările au fost uimitoare de la o țedință la alta. 
Așadar, în patru ședințe, am ajuns de la nivelul 3 la nivelul 7. Ceea ce este absolut...wow! Niciodată nu am fost la vreun salon să mă vopsesc mai mult de două ori, pentru că preferam să mă fac acasă. Dar, am devenit pur și simplu dependentă de Liza și salonul ei și nu mai concep să nu merg la ea să mă fac. Și vă spune asta un om extrem de comod, care nu concepea să meargă la un salon să se vopsească, mai ales la un salon care este destul de departe de casa mea. Chiar foarte departe! 

Vom merge mai departe cu deschiderea culorii, ca să vedem până unde merge, urmând ca apoi Liza să decidă culoarea care mi se potrivește cel mai bine. Am încredere 100% în ea și nici măcar nu-mi bat capul să mă gândesc la ce nuanță îmi doresc, pentru că știu că ceea ce va decide ea va fi 100% cea mai bună decizie. 

De asemenea, mai vreau să fac o scurtă precizare. Acum două săptămâni când am mers la Beauty District, trebuia să mă și vopsesc acolo. Am refuzat însă să întrerup ceea ce făcusem cu Liza și, sfătuindu-mă cu Sorin Stratulat, am stabilit de comun acord să facem doar câteva șuvițe mai deschise, prin tehnica de baleiaj. Cred că așa se zice. Așa că acum o culoare absolut minunată la păr! Un castaniu deschis cu reflexii roșcate și câteva șuvițe blonde. Să nu vă imaginați acum că șuvițele astea sunt din alea clasice, că nu e cazul. Se amestecă foarte frumos cu întreaga culoare a părului, ca un tot unitar. 

Mai jos vă las cu câteva poze de pe vremea când eram brunetă și cu câteva de acum. Cu mențiunea că în realitate, în lumina soarelui, se vede mult mai șmecher!
ÎNAINTE
 
 
DUPĂ
 
 
Dacă vreți să vă lăsați pe mâna Lizei, o găsiți la Hair Wellness and more (aceasta este pagina de Facebook), pe strada Sibiu, nr. 17, în Drumul Taberei. Eu v-o recomand 100%! Vă spun cu mâna pe inimă că este cea mai bună și nu veți avea niciun regret dacă veți merge la ea. Știu că multe mă veți întreba de prețuri, dar tot ce-mi mai aduc aminte a fost că la ultima ședință am plătit în jur de 240 lei. Vopseaua pe care-a folosit-o este marca Vitalitys. 
Vă voi ține la curent cu evoluția culorii părului pentru că, așa cum v-am spus, nu mă voi opri aici. De asemenea, plănuiesc să fac o postare și despre rutina mea de îngrijire a părului pentru că nu am mai făcut una de aproape un an de zile. 
Dacă aveți întrebări, vă răspund cu drag. Ce părere aveți despre această schimbare?