03 mai, 2013

Gel de curățare și tonic de la Mario Badescu


Vă spuneam acum câteva postări în urmă, că încerc să-mi pun la punct rutina de îngrijire a tenului pentru perioada caldă a anului. Nu sunt încă mulțumită 100% și tot experimentez cu diverse produse. Când va fi gata, voi face o postare separată.
Ceea ce-am reușit totuși să pun la punct este rutina de curățare a tenului. În afară de apa micelară cu care îmi demachiez ochii (în prezent o folosesc pe cea de la L'Oreal), folosesc un gel de curățare și o loțiune tonică. Este vorba despre Enzyme Cleansing Gel și Glycolic Acid Toner, ambele de la MARIO BADESCU. 
ENZYME CLEANSING GEL
Este un gel de curățare cu proprietăți exfoliante, întrucât conține acizi de fructe - papaya și grapefruit. Are o consistență destul de groasă, ca cea a unui șampon normal. La început nu prea mi-a plăcut întrucât nu face spumă deloc și eram obișnuită cu geluri de curățare care fac multă spumă. Asta îmi dădea impresia că au o putere de curățare mai mare. Odată ce m-am convins că nu e așa, am ajuns să iubesc acest produs. Curăță tenul extrem de bine și nu-l lasă deloc uscat. Cred că este foarte potrivit și pentru tenul uscat. Îmi place foarte mult și cum miroase. Are o aromă foarte fresh și naturală. Îl folosesc atât dimineața, cât și seara. 
GLYCOLIC ACID TONER
După ce mi-am spălat fața cu gelul de curățare, întotdeauna aplic un tonic pentru a elimina eventualele resturi de machiaj, în cazul în care poate nu am clătit bine gelul etc. Întrucât odată cu venirea căldurii am eliminat din rutina zilnică crema cu AHA de la Paula's Choice, care oricum simt că nu mai face nimic și-mi și sensibilizează tenul, am simțit nevoia să am totuși niște produse cu AHA, dar ceva mai blânde. Tocmai de aia prefer gelul de curățare cu enzime și acest tonic care pe lângă 2% acid glicolic, mai conține și acid de fructe care și acesta are rol exfoliant. Împreună fac o echipă bună și sunt foarte mulțumită de ele. Tonicul nu-mi usucă deloc pielea, o lasă curată-curată și plină de vitalitate. 
Ambele produse pot fi cumpărate de pe carespot.ro sau de la magazinele lor din Băneasa și Afi Cotroceni. Dacă sunteți pe fază, au uneori niște reduceri și oferte foarte bune. De asemenea, uneori, rar ce-i drept, au și vouchere pe groupon. Eu abia aștept să mai apară un astfel de voucher că am mai ochit câteva chestii de la ei pe care îmi doresc să le încerc. Cam toate produsele Mario Badescu pe care le-am încercat mi-au plăcut. 
Voi ce produse Mario Badescu ați încercat și v-au plăcut?