07 iulie, 2011

despre cum sa te enervezi pe nesimtiti

despre cum sa te enervezi pe nesimtiti, blog

ma scoate din sarite ca multe din serviciile din tara asta sunt de cacat. da, fix asa!
nu exista respect pentru consumatori, pentru potentiali clienti nici nu mai vorbesc. am avut in doua zile diferite doua experiente care m-au facut sa vad negru in fata ochilor de la atata indignare. cititi si spuneti-mi daca sunt eu prea pretentioasa, daca cer eu prea mult in lumea asta sau daca sunt dusa cu pluta.
pentru ca nu m-am mai tuns de prin iarna si-mi creste parul repede ca naiba, am tot zis ca ma duc sa fac si treaba asta. tot am amanat, ba ca n-am avut timp, ba mi-a fost lene, ba n-am avut bani. diverse. vad pe strada unde lucrez eu - grigore mora - un salon la doi pasi de sediu. si zic intr-o zi "ia hai sa ma duc eu frate sa-mi fac o programare sa-mi ia si mie o tanti vreo doi centimetri din par". zis si facut. intru in salon - beautique pe numele lui - si raman impresionanta. o atmosfera extrem de placuta si relaxanta, fete dragute misunau pe acolo, totul aranjat cu gust. si ma duc la o tanti si-i zic ce si cum ca vreau sa-mi taie cineva un pic din varfuri. tipa draguta imi zice ca e ok si sa-mi faca o programare. zic ok si sa-mi faca pentru a doua zi. si incepe sa scrie in caietul ei si vorbind in barba "da, deci un tuns, un spalat si-un coafat". zic "hopa, stai asa ca nu-i asa". zic "doamna draga, nu vreau decat sa-mi taiati doi cm din par. niciun spalat si niciun coafat ca nu ma coafez seara sa ma duc sa ma culc wtf". nu, ca serviciile astea sunt obligatorii. vai di mini deja incepeam sa vad negru in fata ochilor. pana la urma, imi face tanti programarea. pe drum spre birou, ma apuc sa socotesc cat ma costa toata distractia. vreo 45 de ron varfurile si inca vreo 70 spalat si coafat. deci cu spaga cu tot, ma ajungea pe la 150 ron. ei ziceti voi cum dracu sa ma ia sa ma duc eu sa dau 150 ron, cand eu nu vreau nimic mai mult decat sa-mi tund nenorocitele de varfuri!!! vai ce-mi trecea prin cap mi-e rusine sa va spun. cum sa-mi bagi pe gat cu sila alte servicii cand eu nu le vreau?! ideea e ca a doua a zi am rugat o colega sa sune si sa-mi anuleze programarea. n-am sunat eu de jena ca mi-era frica sa nu ma iau la cearta cu tanti.
a doua experienta din aceeasi paleta s-a petrecut fix azi. impreuna cu o colega trebuia sa ma duc sa ma vad cu cineva in fata la nic la dorobanti. cand ne-am intors, in drum spre birou, trecem pe langa un silhouette. colega mea imi zice "bai hai sa intram sa iau si eu niste oferte de masaj sa vad ce preturi au si cum se prezinta treaba". intram si suntem intampinate numai de fete zambitoare gata sa ne sara in ajutor. colega mea ii expune uneia doleantele si aia ii zice "luati un loc c-o sa vina medicul nostru sa va consulte". noi cu niste fete panicate "stai sora mea ca nu vrem decat o lista de preturi ceva". aia ne invita sa luam loc. vine cand eram gata sa ne asezam si-o invita pe colega mea intr-un birou chipurile sa-i printeze lista. peste vreo 5-10 minute, iese colega mea cu o fata de ziceau c-au vrut s-o taie. o intreb ce-a facut si fata indignata imi povesteste cum au bagat-o intr-un birou sa-i spuna ca tre' sa-si faca programare la medic s-o consulte, sa vada ce e de facut...s-o caute la oo. fata i-a zis doamnei ca ea nu vrea decat O LISTA CU PRETURI, da-o dracu de lista cu preturi. aia nu si nu ca tre' sa-si faca programare si n-o lasa pe fata sa iasa din birou. doamne iarta-ma, da' cum sa faci asa o magarie?! pai vrei sa facem afaceri cu forta sau cum?! deci iata cum ti-ai pierdut un potential client pentru ca esti de la tara si nu stii sa te porti! 
va jur ca dupa intamplarile astea doua mi-am facut niste nervi de nu pot sa exprim in cuvinte. asa sunt trainuiti vanzatorii din tara asta?! sa-ti bage pe gat cu forta cacaturile lor?! acum ca tot am pornit cu avalansa, vreau sa le pomenesc si pe fetele de la meli melo si pe cele de la sephora, pe care cand le vad ca se apropie de mine, zau ca-mi vine sa le crap capu'. alea de la sephora cel putin cand vin si te intreaba daca te pot ajuta cu ceva, cand eu stiu ca NICIODATA nu m-au ajutat cu nimic si ca sunt total pe dinafara, sunt cosmar. acum m-am obisnuit sa-mi bag castile in urechi, sa dau muzica la maxim si sa-mi vad de treaba mea. 
poate vi se pare aiurea postul asta, dar tare mai simteam nevoia sa ma descarc un pic. imi scuzati eventualele cuvinte dure. astea mi-au venit, pe astea le-am scris! si mai iertati-mi eventualele greseli, dar sunt usor rupta de oboseala si nu mai am rabdare sa recitesc textul.