22 aprilie, 2015

PAULA'S CHOICE Extra Care Non-Greasy SunscreenSPF 50

Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50 with Antioxidants de la Paula's Choice, factor de protectie solara, crema, ten, soare, ingrijire 
Pentru că multe v-ați arătat interesate de crema de față cu protecție solară pe care-o folosesc în acest moment, o să vă povestesc mai multe despre ea.

Așadar, odată cu venirea primăverii, am trecut de la o cremă cu factor de protecție solară 30, la una cu factor de protecție 50. Motivul este că folosesc destule tratamente care produc fotosensibilitate tenului și cum în această perioadă soarele arde mult mai puternic, tenul trebuie să fie protejat cum se cuvine. Mai ales că petrec mai mult timp afară! Sunt cel mai bun exemplu de ce înseamnă să nu-ți protejezi tenul cum trebuie împotriva soarelui, la timp. Petele pigmetare stau mărturie.

Cremele cu factor de protecție solară se situează în două categorii: cele cu factor mineral/fizic și cele cu factor chimic. Ambele au neajunsurile lor. Cele cu factor mineral sunt destul de greu de întins, lasă peliculă albă pe ten și sunt dificil de îndepărtat. Cele cu factor chimic, deși nu lasă acea peliculă nesuferită, au și ele neajunsul lor, acela de-a nu fi tolerate de toată lumea. De multe ori, acestea provoacă reacții adverse și irită tenul.

Dacă ani de-a rândul am folosit creme cu factor de protecție mineral, anul ăsta am schimbat foaia, sătulă fiind să masez, să masez și iar să masez, și la final tot să rămân cu pielea ca de stafie. Crema Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50 with Antioxidants de la Paula's Choice are factor cu protecție chimică și, la început, mi-a fost teamă s-o folosesc. Din acest motiv, am folosit o mostră ca să văd dacă pielea mea reacționează negativ. Din fericire, nu a fost cazul. 
Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50 with Antioxidants de la Paula's Choice, factor de protectie solara, crema, ten, soare, ingrijire

Datorită faptului că are factor de protecție chimică, deși este albă, această cremă nu lasă peliculă albicioasă pe ten. Poate fi purtată și în zilele în care nu folosesc machiaj, fără să arăt ca o stafie. Odată aplicată, se absoarbe mult mai ușor decât cremele minerale, cu atât mai mult cu cât este și foarte lichidă. 

Lasă peliculă grasă pe ten, dar după aproximativ 10-15 minute, aceasta dispare și tenul este pregătit pentru machiaj. Pentru ca acest lucru să se întâmple și tenul să nu rămână gras, crema trebuie masată bine în piele. De când o folosesc, îmi încep machiajul cu produsele de ochi și abia apoi aplic fondul de ten, pentru ca produsul să aibă timp să intre în piele. Totuși, dacă sunteți în căutarea unei creme cu FPS care să fie mată, aceasta nu este pentru voi. Tenul nu rămâne în niciun caz mat, decât dacă poate folosiți peste un fond de ten cu această proprietate. Eu prefer ca machiajul feței să aibă un ușor luciu, pentru că pare mai plin de viață și mai natural.

Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50 with Antioxidants conține și ingrediente benefice pielii, ca vitamina A și antioxidanți. Din acest motiv, este singura cremă de față pe care o aplic dimineața, cu excepția celei de ochi, pe care-o folosesc din simplul motiv că ajută anticearcănul să se așeze mai bine. Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50 with Antioxidants este și rezistentă la apă, așa că este ideală pentru o zi la ștrand sau pe malul mării.

Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50 with Antioxidants costă 106 lei, pentru 148 mililitri și poate fi comandată direct de pe site-ul Paula's Choice. Este ditamai tubul care cred că-mi va ajunge să aplic inclusiv pe piept, atunci când voi începe să port tricouri. Momentan sunt foarte mulțumită de ea și nu cred c-o s-o schimb foarte curând.