16 octombrie, 2014

The Body Shop Cleansing Oil

 
L-ați văzut la preferatele lunii septembrie și acum a venit vremea să vă povestesc în sfârșit despre el.
Este vorba despre Camomile Oil Cleanser de la THE BODY SHOP. Am avut și varianta unt, despre care am scris aici și care mi-a plăcut foarte mult. Cu toate acestea, uleiul îmi place și mai mult. 
Prima diferență notabilă e cea de cantitate. În timp ce untul are 76 de grame, uleiul are 200 de mililitri. Nu mă pricep foarte bine la cantități, dar cred că e mai mult :)) Corectați-mă dacă greșesc. De asemenea, și prețul diferă, nu foarte mult, e adevărat. Untul costă 72 de lei, iar uleiul 75. 
Deși ambele sunt foarte spornice, uleiul bate untul și la acest aspect. Îl folosesc de o lună de zile și abia am consumat un sfert. O pompa jumătate este îndeajuns pentru față și gât. Plus că parcă e mai rapid procesul de demachiere: untul trebuia întâi topit între palme și abia apoi aplicat pe față.

La fel ca și în cazul untului, frec uleiul între palme și masez bine tenul. Apoi, înmoi un prosopel în apă caldă și-l șterg. Acest pas este unul intermediar, pentru a elimina machiajul feței, după ce în prealabil mi-am demachiat ochii cu loțiune micelară. După ce fac acest pas, folosesc întotdeauna un gel de curățare. 
De câteva ori, când am ajuns ruptă acasă, am sărit peste demachierea ochilor cu loțiune micelară și am folosit uleiul și în această zonă. Am reușit să scap și de rimel și de tuș, dar totuși nu a fost îndeajuns. Metoda de demachiere cu ulei sau unt este preferata mea, întrucât simt că nu agresez deloc tenul, pentru că mâinile efectiv alunecă pe el. Plus că uleiul are menirea de-a dizolva orice urmă de fond de ten, oricât de rezistent ar fi el. De multe ori, îl folosesc și pentru curățarea pensulelor pe care le-am folosit la aplicarea produselor cremă (fond de ten, farduri de pleoape cremă, gel eyeliner, ruj). 
Un alt plus este că nu usucă absolut deloc pielea și, în afară de asta, nici nu rămâne uleioasă după. Dar poate vă întrebați dacă are și vreun minus. Da, are. Faptul că are în componență parfum, care poate pentru multe dintre voi poate să conteze. Și pentru mine contează de cele mai multe ori, dar faptul că se află la coada listei de ingrediente nu mă afectează. 
Mi-aș mai dori să încerc și alte uleiuri pentru demachiere și tind spre cel de la MAC, dar încă mă documentez. Dacă aveți recomandări pentru mine, sunt binevenite. Să nu-mi recomandați însă uleiuri clasice, gen ulei de măsline, de cocos etc, pentru că mă umplu de bube de la ele.