02 septembrie, 2014

Nailed it (leapșa)

 
Am primit o leapșă de la Diana, pe care am de gând s-o onorez fix acum!
Deși am foarte multe oje, de ceva vreme nu mai am obsesia de a-mi cumpăra în prostie, ci din contră...nu prea mă mai pasionează. De unde în anii trecuți zăboveam minute în șir pe la standurile Flormar, acum trec ca vântul și ca gândul pe lângă ele. Chiar sunt mândră că anul acesta nu mi-am cumpărat nici măcar o singură ojă! Norocul a fost și c-am primit destul de multe.
Leapșa are 11 întrebări, care sunt în limba engleză. Deși am obiceiul să le traduc, sper că nu vă deranjează că de data asta voi face o excepție, dar am vrut să respect originalul.
1. Which color family of nail polish do you own the most of?
Ojele în nuanțe de roșu sunt de departe preferatele mele și, prin urmare, din această familie am cele mai multe. Îmi plac pentru că fac mâna să pară mai frumoasă decât e în realitate (sic!), sunt feminine și se potrivesc oricărei ocazii.
2. Name your most favorite memory you associate with a specific polish?
Am stat și mi-am stors creierii, dar chiar nu am o asemenea amintire. 
3. What's your best-kept secret for chip-free polish?
Eu sunt foarte norocoasă din acest punct de vedere și majoritatea ojelor mă țin o săptămână. Au fost destul de puține cazurile în care mi-a sărit în așa hal încât a trebuit s-o șterg și să mă dau cu altceva. Dar, în general, îmi fac manichiura o dată pe săptămână, iar pedichiura o dată la două săptămâni. 
4. Which brand do you own the most colors and why is that formula your favorite?
Cele mai multe oje pe care le am în colecție sunt clar de la FLORMAR. Am avut o mică-mare obsesie cu ojele de la acest brand și obișnuiam să cumpăr într-o veselie. Dar asta nu înseamnă nici pe departe că sunt ojele mele preferate, ci le cumpăram din calicie maximă, raportul dintre calitate și preț fiind foarte bun. Mi se par mult mai bune cele de la L'OREAL, BOURJOIS, BARRY M etc, formula mea preferată fiind cea a ojelor MELKIOR. 
5. Name the polish you like the least in your collection and why you still hold onto it.
Ojele de la ORLY mi se par cele mai nasoale din toată colecția mea. Nu neapărat ca și culori, dar ca și calitate. Pe unghiile mele nu rezistă nici trei zile. De ce le păstrez? Păi eu știu?!
6. Name your holy grail of polish remover?
Ei nu pot spune că am neapărat așa ceva, dar dizolvantul meu de unghii preferat cred că este cel de la EBELIN (DM Markt). 
7. If you use glitter or nail effects, which is your favorite brand and why?
Extrem de rar folosesc șmecherii pe unghii și sclipiciul nu-l suport neam! Chiar dacă mă mai apucă uneori nebunia, regret instant în momentul când mă gândesc că trebuie să-l mai și dau jos de pe unghii. 
8. Do you match your toes to your nails when you repolish?
Obișnuiam să fac treaba asta, dar m-am lăsat. Am foarte multe oje și de cele mai multe ori mi-e greu să aleg între ele, așa că mă dau cu două diferite. Plus că, așa cum spuneam mai sus, îmi fac manichiura mai des decât pedichiura. Vă întreb pe voi: vi se pare urât? Prietenul meu m-a întrebat acum ceva timp, așa timid "Auzi, dar tu nu te dai cu aceeași ojă și la mâini și la picioare?!" Iaca nu! 
9. Name the specific polishes you've repurchased more than twice to show us your holy grail colors.
Nu mi s-a întâmplat niciodată în viața mea să consum o ojă. Nu bag mâna în foc, dar nu-mi aduc aminte de un asemenea eveniment. Luna asta e prima dată când sunt pe punctul de a termina o ojă, dar nu o s-o cumpăr din nou pentru că mai am nuanța respectivă, dar de la alt brand. 
10. Do you paint accent nails or only use one color?
În 99% din cazuri, unghiile mele sunt doar într-o singură culoare. Sunt foarte nepricepută la modele&shit, așa că prefer să nu-mi bat capul. 
11. Can you name the oldest polish in your collection?
Acum după ce-am făcut curățenie, cred că cea mai veche ojă a mea este Vodka&Caviar de la OPI, care-a fost mult timp oja mea preferată. Problema e că de foarte mult timp n-o mai pot folosi, pentru că nu i se mai desface capacul. Dar nu am de gând s-o arunc de dragul vremurilor trecute. 
Diana, îți mulțumesc mult pentru leapșă, iar voi dragelor, sunteți binevenite s-o preluați! De asemenea, vă întreb: v-ar interesa să fac o postare despre colecția mea de oje?