09 iulie, 2014

Maybelline SuperStay Better Skin

 
Am acest fond de ten cred că de prin luna aprilie, însă nu am apucat să-l folosesc până în iunie pentru că este o nuanță prea închisă pentru tenul meu (021 Nude).
Dar pentru c-am început să folosesc autobronzant pe corp, m-am văzut nevoită să trec la o nuanță mai închisă și la fondul de ten, pentru a nu fi diferență uriașă între față și restul, așa că Maybelline SuperStay Better Skin a picat la fix. Pe față nu folosesc autobronzant în principal pentru că folosesc zilnic exfolianți chimici și nu ar avea niciun rost.
Ideea din spatele acestui fond de ten este că are în componență ingrediente benefice pielii care îmbunătățesc în timp aspectul acesteia. Este disponibil pe piață în opt nuanțe și, așa cum am spus, eu am 021 Nude (Beige). Așa cum ii spune și numele, acest fond de ten promite și o rezistență foarte mare, de până la 16 ore. 
Consistența este una destul de cremoasă, nefiind un fond de ten lichid. Cu timpul am descoperit că acest gen de fond de ten se aplică cel mai bine cu ajutorul unui burețel îmbibat în apă (eu îl folosesc pe cel de la Real Techniques). Chiar este diferență între aplicarea cu pensula și aplicarea cu această ustensilă: se întinde mult mai bine și acoperirea este o idee mai mare, iar finish-ul mult mai plăcut.
Și dacă tot veni vorba de acoperire, stă foarte bine din acest punct de vedere: este medie spre mare. Aspectul final este unul foarte uniform, nefiind nici un fond de ten mat, dar nici lucios. Este însă extrem important ce bază folosiți înainte, așa cum am mai spus în repetate rânduri. Eu spre exemplu am observat diferențe atunci când aplic creme de față diferite. După câteva ore, tenul începe să lucească ușor, dar nimic deranjant. Eu oricum prefer acest gen de fond de ten decât cele mate. În poza de mai jos am folosit pe obrazul drept acest fond de ten, iar pe cel stâng nimic.
Rezistența este una destul de mare. Nu știu dacă durează până la 16 ore, pentru că nu l-am folosit niciodată atât de mult timp, dar vreo 12 clar rezistă. Și de multe ori nici măcar nu l-am fixat cu pudră, tocmai ca să văd cum se comportă. În plus, nu am observat să oxideze. 
Lucrul care-mi place cel mai mult la el este că nu se strânge deloc. Nu știu ce s-a întâmplat în ultimul timp cu tenul meu, dar toate fondurile de ten pe care le foloseam nu se mai așezau bine în sensul că după vreo 2-3 ore se strângeau în special în jurul gurii și pe aripile nasului. Cu acesta nu am întâmpinat această problemă care m-a stresat luni bune. 
Ca și concluzie, îmi place destul de mult acest fond de ten și-l recomand, mai ales că este și destul de ieftin: în jur de 37 lei. Măcar încercați-l într-un magazin să vedeți cum se comportă pe tenul vostru. Mie una îmi place și pentru moment îi sunt fidelă, deși preconizez că în perioada următoare va trebui să trec la ceva cu o culoare mai închisă. 
L-a mai încercat cineva?