26 noiembrie, 2013

Un nou parfum preferat - Pink Tubereuse de la MAD et LEN

Probabil că multe dintre voi știți că de câțiva ani de zile - vreo trei să tot fie -, nu am folosit decât un singur parfum, pe cel de la Michael Kors.
Atât de obsedată am fost de parfumul ăsta că pur și simplu oricare altul pe care-l miroseam mi se părea o glumă proastă. Mie-mi stă în fire să mă plictisesc destul de repede de aproape orice, dar când mi se pune pata pe ceva...e jale. Devin obsedată de-a dreptul. 
Ca o mică paranteză, îmi aduc aminte când eram prin clasa a noua cred, am primit de Moș Nicolae un pulover care avea desenate mere pe el. Și eu și soră-mea am primit la fel. Atât de grav mi s-a pus pata pe puloverul ăla, că pur și simplu nu concepeam să mă îmbrac cu altceva. Soră-mea a trebuit să mi-l dea și pe-al ei și le purtam prin rotație. Ajunsesem să dorm noaptea cu unul și la școală mergeam cu celălalt. Mama era disperată și la un moment dat mi le-a ascuns. Am făcut un scandal monstru și-a trebuit să mi le dea înapoi. Deși când a venit vara a trebuit să mă dezlipesc de ele, nu am renunțat definitiv decât abia prin anul trei de facultate când erau jerpelite în ultimul hal.
Mă scuzați pentru această paranteză, dar am făcut-o ca să vă dați seama cam până unde mă poate duce o obsesie. Revenind la subiectul de azi, acum două săptămâni, am descoperit în sfârșit un nou parfum. Îmi place atât de mult că nici nu-mi vine să cred! Desigur că nu l-a detronat pe cel de la MK, dar e un veritabil rival pentru acesta. 
Parfumul, care este de fapt o apă de toaletă, se numește Pink Tubereuse de la MAD et LEN. L-am descoperit acum două săptămâni când am fost la lansarea Una și una, la Madison. În timp ce așteptam să înceapă evenimentul, m-am plimbat printre rafturi și m-am oprit la cel cu produse MAD et LEN și o doamnă de acolo a fost foarte drăguță și mi-a dat să miros câteva parfumuri și mi-a și spus povestea brandului. 
MAD et LEN este o casă de parfumuri ce se află într-un sat din sudul Franței, într-un conac din Alpi. Creatorii acestor produse propun arome îmbătătoare și seducătoare, materialele și uleiurile esențiale sunt naturale și pure, iar ambalajul este unul foarte elegant: sticlă neagră suflată de meșteri sticlari. MAD et LEN produce colecțiile sale în manieră artizanală, în ediție limitată, cu scopul de a restaura tradiția farmaciilor de odinioară.
Despre tuberoză, cea care dă nota principală a acestui parfum, se spune că are puteri afrodiziace. Circulă foarte multe legende legate de această floare și aceeași doamnă care mi-a arătat parfumul mi-a povestit că la un moment dat aceasta chiar a fost interzisă în Franța din cauză că femeile o foloseau pentru a prepara diverse licori pentru a le suci mințile bărbaților. 
Acum nu știu ce puteri miraculoase are aroma de tuberoză, dar ceea ce știu este că acest parfum de la MAD et LEN are înr-adevăr un miros cu totul deosebit, ce nu se aseamănă cu nimic din ce-am mai mirosit eu până acum. Deși are un miros destul de puternic la început, acesta se înmoaie după câteva minute și devine foarte delicat. Cel puțin mie așa mi se pare. Îmi place chiar să mă dau cu el înainte de-a mă băga în pat la somn pentru că simt că mă liniștește. Nu sunt o expertă în a descrie arome, dar dacă sunteți curioase, îl puteți adulmeca la parfumeria Madison din Dorobanți.