Nu stiu daca v-am mai zis ca sunt
o mare mancacioasa si pofticioasa. In permanenta mi-e pofta de cate ceva si cum
in timpul saptamanii nu prea pot sa-mi satisfac poftele, in week-end-uri profit
la maxim.
Acum insa ca tot am fost in vacanta, am petrecut ceva mai mult timp prin bucatarie. Una dintre mancarurile mele preferate este tocanita de ciuperci, fie ca e cu ou si verdeata, fie ca e cu smantana. Sunt innebunita dupa ciuperci!
Acum insa ca tot am fost in vacanta, am petrecut ceva mai mult timp prin bucatarie. Una dintre mancarurile mele preferate este tocanita de ciuperci, fie ca e cu ou si verdeata, fie ca e cu smantana. Sunt innebunita dupa ciuperci!
Si ca tot n-am mai scris o reteta
de o gramaaaada de timp, astazi o sa va arat cum fac eu tocanita de ciuperci cu
smantana, la care am adaugat si niste Kaiser pentru ca nu mai incercasem
niciodata combinatia asta. Asadar, ce-am folosit:
- Ciuperci – nu stiu sa spun cantitatea, pentru c-am luat din ochi, dar ajung cam pentru trei portii
- Kaiser – eu am pus cam 200 de grame
- O ceapa marisoara
- Doi catei de usturoi
- Unt
- Ulei
- Smantana – cam 200 de grame
- Faina alba
- O mana de verdeata – marar si patrunjel
Pentru inceput, am spalat ciupercile
si le-am taiat in patru – imi place sa fie ceva mai mare taiate.
Am taiat ceapa, usturoiul si
kaiserul.
Dupa aceste miscari, am pus in
tigaia incinsa unt, ulei si usturoiul taiat.
Dupa ce am calit putin usturoiul,
l-am scos si-am pus la prajit kaiserul.
Dupa ce kaiserul s-a rumenit usor,
am adaugat ceapa si-am lasat la foc mic, pana si aceasta s-a calit.
Dupa ce ceapa a capatat o culoare
usor aurie, am adaugat si ciupercile si putina apa. Foarte putina, ca sa nu se
prinda mancarea, pentru ca oricum ciupercile lasa zeama multa si dupa aia
stateam o saptamana sa scada.
Cand ciupercile au inceput sa se
inmoaie si apa a scazut aproape de tot, am adaugat smantana in care-am pus o
lingura de faina ca s-o faca un pic mai groasa.
Dupa vreo 10 minute, am adaugat
sare si piper si-am oprit focul. Dupa inca vreo zece minute, am adaugat si verdeata.
Pana s-a racit mancarea putin, am
facut olecuta de mamaliga si niste mujdei de usturoi si m-am pus sa bag in
mine.
Asa de mult mi-a placut cum a
iesit, ca si-acum imi ploua-n gura cand ma gandesc! Cred ca week-end-ul asta care
vine tot ciuperci o sa gatesc, dar cu ou. Sunt sau nu o bucatareasa de top?! Haha