26 ianuarie, 2012

Curs de machiaj MUFE

Zilele trecute prietena mea Delia imi povestea c-a participat la un curs de machiaj organizat de cei de la MAKEUP FOREVER.
Asadar si m-am gandit s-o rog sa povesteasca experienta ei poate se gasesc printre voi fete interesate de un astfel de curs. Nu este un curs destinat celor care vor sa devina make-up artisti, ci mai mult pentru imbogatirea experientei personale. 
"Buna,
Andreea m-a rugat sa va povestesc putin despre experienta avuta cu un curs de machiaj facut la MAKEUP FOREVER. Este vorba de un curs de 6 sedinte – "Cum sa te machiezi" - sustinut de unul dintre makeup artistii de acolo, Roxana. Costul a fost de 150 euro. La curs am participat impreuna cu o prietena.
Cum s-au desfasurat sedintele:
  1. Lectie teoretica: am adus de acasa toate fardurile folosite des, iar Roxana ne-a spus ce ni se potriveste, ce nu, daca nuanta de fond de ten e buna, etc. De asemenea, am discutat despre forma ochilor si ce tip de machiaj i se potriveste
  2. No makeup makeup: realizat cu produsele noastre
  3. Machiaj de zi: realizat cu produsele lor
  4. Eyeliner si ruj rosu: realizat cu produsele lor
  5. Machiaj de seara – un fel de smokey mai simplu, cu maro, realizat cu produsele lor
  6. Machiaj de seara – smokey eyes: realizat cu produsele lor
Acum ca am descris cursul, va pot spune si parerile mele. Sincer, mi-a placut foarte mult, insa nu pot spune ca a fost o revelatie. Cel putin in cazul meu, care am o forma de ochi normala, deci modul in care ma machiam inainte era corect. Daca aveti o forma de ochi diferita (adica ochi cazut sau ochi infundat in orbita etc) eu zic ca ajuta mult un astfel de curs. Bine, mie nu mi s-a parut extraordinar acest curs deoarece nu am pornit de la zero. Citisem niste carti de machiaj, m-am uitat la tutoriale etc. Insa pentru o persoana care nu obisnuieste sa se machieze prea des sau nu stie cum, cred ca este un curs excelent. Daca ar fi sa il descriu pe scurt, as zice ca este un fel de Bobbi Brown – makeup manual aplicat :) Cam asta am invatat, ce descrie ea in carte.
Ce mi-a placut foarte mult, pe langa micile trucuri potrivite pentru fata mea, culoarea ochilor, a pielii, a fost senzatia ca o persoana care se pricepe cu adevarat ma sfatuieste cu privire la produsele pe care sa le aleg. Foarte buna mi s-a parut prima lectie, unde ni s-au validat produsele pe care le foloseam. Se pare ca in mod instinctiv majoritatea paletelor avute erau perfecte pentru mine (nuante de maro in general – cu paleta Naked pe primul loc). De asemenea, cea mai mare teama a mea a fost ca nu folosesc culoarea potrivita pentru fond de ten insa m-am linistit si in aceasta privinta.
Daca aveti acest bani la dispozitie, eu zic ca este distractiv, relaxant si merita. Daca insa nu ii aveti sau vi se pare prea mult, va recomand sa va uitati cu atentie pe youtube (see Lisa Eldrige spre exemplu). Fara nicio gluma, acolo veti gasi raspunsul la intrebarile voastre.
Pentru cine este interesat, acest curs mai are inca doua module: "Cum sa ii machiezi pe ceilalti" si "Istoria machiajului aplicata in machiajul de astazi". Primul este tot 150 euro, iar al doilea 200 euro.
Va pup!"
Ce parere aveti despre astfel de cursuri de machiaj? V-ar tenta? Pe mine da :D